Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

"Τ' άτι σου ακόμα μας πατά Μπραΐμη " (Κ. Παλαμάς)


Η είσοδος του Μωάμεθ στην Κωνσταντινούπολη


  Την ώρα που η Ελλάδα δέχεται εισβολή από αλλόφυλους, χωρίς να αντιστέκεται, την ώρα που οι μπολσεβίκοι που βρίσκονται στην εξουσία ενισχύουν με απερίγραπτο ζήλο τους εισβολείς, την ώρα που ο Μουζάλας επιδεικνύει στάση «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», δηλώνοντας ότι «επιστημονικά» οι αλλόφυλοι λύνουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και αποδεικνύοντας τι είδους  υπηρεσία έχει αναλάβει η κυβέρνηση των μπολσεβίκων, υπάρχουν και κάποιοι… ανθρωπιστές!  Όλοι αυτοί που τρέχουν να βοηθήσουν τους αλλόφυλους εισβολείς, δήθεν διότι οι τελευταίοι έχουν ανάγκη.

  Κάτι παλιάνθρωποι που στην κανονική τους ζωή είναι κακοί και κτηνώδεις, που ποτέ δεν έδειξαν καλοσύνη για τον συμπατριώτη τους, που μισούν τον διπλανό τους, που ζηλεύουν, που είναι έτοιμοι να καρφώσουν όποιον δεν τους δώσει απόδειξη για έναν καφέ, που δεν αντέχουν να βλέπουν χαρούμενους ανθρώπους, που έτσι και ο ενοικιαστής τους αργήσει μερικές μέρες να τους δώσει το ενοίκιο τον απειλούν ότι «θα στείλουν τον κλητήρα», τρέχουν και προσκυνάνε τους αλλόφυλους, τους πηγαίνουν ρούχα, κουβέρτες και φαγητό. Κάτι σκατόγεροι που στην κανονική τους ζωή  ρίχνουν βαριές κατάρες σε πιτσιρικάδες που τρέχουν με μοτοσικλέτες, σε παιδιά που παίζουν, ακόμη και σε μωρά που κλαίνε, διότι τους ενοχλούν, σκίζονται για τα παιδιά των αλλοφύλων, κλαίνε για την «κακή τους μοίρα», κάνουν έκκληση για βοήθεια και προσφέρονται να τα πάρουν στα σπίτια τους να τα φιλοξενήσουν. Κάτι βρώμες που είναι πρωταθλήτριες στις εκτρώσεις και που προτρέπουν και τις κόρες τους να κάνουν το ίδιο, νοιάζονται και πονάνε για τα παιδιά και τα μωρά των αλλόφυλων και για τις αλλόφυλες εγκύους και σπεύδουν να τους προσφέρουν τη βοήθειά τους. Κάτι βλαμμένες γριές που ούτε ο χάρος τις θέλει, ανταγωνίζονται τις όμοιές τους στη Μυτιλήνη και τρέχουν να βοηθήσουν κλαίγοντας, μήπως και τους δώσουν κανά βραβείο και πουν ότι κάτι κατάφεραν κι αυτές στην άθλια ζωή τους. Κάτι προβληματικά κωλόπαιδα, που η τεμπελιά είναι το  ιδανικό τους, παριστάνουν τους εθελοντές για να κρύψουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά άχθος αρούρης. Και κάτι Πόντιοι, λέει, στην Κοζάνη χορεύανε μαζί με τους πρόσφυγες.

Οι σφαγές της Χίου, Eugène Delacroix

Όλοι οι παραπάνω δεν είναι ανθρωπιστές, ούτε πονόψυχοι, ούτε καν βλάκες. Είναι ραγιάδες, που υποτάσσονται αμέσως στον εισβολέα, είναι εχθροί της πατρίδας και της φυλής. Είναι προσκυνημένοι. 

Ευρωπαϊκή Αντίσταση