Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




Διακόσια διαμερίσματα στον Δήμο Αθηναίων θα παραχωρηθούν δωρεάν σε αλλόφυλους που θεωρούνται πρόσφυγες, ενώ το ενοίκιο θα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες από τον Δήμο Αθηναίων. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (τώρα τι είδους τουριστική προβολή είναι αυτή, μόνο ο Καμίνης το ξέρει).
Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλους δήμους (Θεσ/νίκης, Ζωγράφου κ.ά.).




Τα πάντα είναι πολύ προσεγμένα, ώστε να καλοπερνούν οι αλλόφυλοι. Η πρόνοια είναι εντυπωσιακή. Τα διαμερίσματα θα είναι από 60 τμ και πάνω, και θα εξοπλιστούν με όλες τις ανέσεις (έπιπλα, οικοσυσκευή, ηλεκτρικές συσκευές). Καθημερινά θα τους επισκέπτεται ειδικό προσωπικό να βλέπει πώς περνάνε. Επίσης, θα υπάρχει υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό (διερμηνείς, κοινωνικούς επιστήμονες κ.ά.). Θα τους δοθούν προπληρωμένες κάρτες ή κουπόνια για αγορές τροφίμων στο σούπερ μάρκετ 90 ευρώ το μήνα ανά άτομο συν κουπόνια για παροχή αγαθών υγιεινής ύψους δέκα ευρώ το μήνα για κάθε γυναίκα, πέντε ευρώ το μήνα για κάθε άντρα και 15 ευρώ το μήνα για κάθε νήπιο και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ακόμη, θα τους δοθούν κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι δήμοι θα τους παρέχουν κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, όπου χρειαστεί.



ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της άμεσης κατάσχεσης του σπιτιού τους (όσοι έχουν) λόγω άδικων και παράνομων οφειλών είτε προς τις τράπεζες είτε προς το Δημόσιο. Οι πολυδιαφημισμένοι νόμοι π.χ. ο "νόμος Κατσέλη" δεν είναι η πανάκεια που παρουσιάζεται. Ειδικά, ο "νόμος Κατσέλη" πλέον έχει αυστηροποιηθεί πολύ και ξεκάθαρα (και ξεδιάντροπα) λαμβάνει ως πρωταρχικό κριτήριο το συμφέρον των τραπεζών. Ούτε μπορούν να υπαχθούν όλοι σε αυτόν. Αν δεν έχεις οφειλές σε τράπεζες αλλά στο Δημόσιο, έρχεται ο τελώνης-προϊστάμενος της εφορίας και χωρίς να εξετάσει τίποτα, για παράδειγμα το ότι μπορεί να είσαι άνεργος, σου παίρνει το σπίτι. Η προσφυγή στα δικαστήρια κοστίζει πολύ. Ο κόσμος απελπίζεται και αρρωσταίνει. Όσοι νοικιάζουν σπίτι πολύ συχνά αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο και γνωρίζουν ότι  δεν υπάρχει κανένας Δήμος να τους το πληρώσει, όπως συμβαίνει με τους αλλόφυλους, και ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στον δρόμο, στην κυριολεξία, με τα παιδιά τους. 
Τα 90 ευρώ τον μήνα ανά άτομο για τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ είναι πολυτέλεια για πολλούς Έλληνες. Έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει τις δαπάνες και για τα απολύτως αναγκαία, ότι συχνά αδυνατούν να αγοράσουν γάλα ή ψωμί.
Την ώρα που τα παιδιά των αλλοφύλων θα δικαιούνται 90 ευρώ το καθένα τον μήνα για φαγητό, τα Ελληνόπουλα θα συνεχίζουν να λιποθυμούν από ασιτία.




Όσο για τις κοινωνικές ή ιατρικές υπηρεσίες αυτές είναι πια τρελό όνειρο. Αυτές υπάρχουν μόνο για τους αλλόφυλους. Ο Έλληνας αρρωσταίνει και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εύχεται ό,τι έχει να περάσει από μόνο του. Κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους άλλους λέγοντας ότι "δεν ψάχνεται" και ότι "δεν μπορεί τους γιατρούς και τα νοσοκομεία".  Την ώρα που ο αλλόφυλος πατέρας με το παραμικρό θα έχει γιατρό και πάσης φύσεως υποστήριξη για το παιδί του, ο Έλληνας γονέας θα νιώθει δυστυχισμένος, ανίκανος, ανήμπορος, άχρηστος και ένοχος γιατί δεν μπορεί να προσφέρει την ελάχιστη βοήθεια στο άρρωστο παιδί του και του λέει "δεν είναι τίποτα, κοιμήσου και θα περάσει".



Την ώρα που ο αλλόφυλος θα περνάει "ζωή και κότα" στην ηλιόλουστη Ελλάδα, και το κράτος θα του φέρεται όπως ο πιο στοργικός πατέρας στο παιδί του, τον Έλληνα θα τον μαστιγώνει το κράτος-απάνθρωπος αφέντης και όλα γύρω θα γίνονται όλο και πιο γκρίζα και ο θάνατος θα φαίνεται σαν λύτρωση...

Ευρωπαϊκή Αντίσταση